Alles over Tulpen!

Tulpenvelden

De Keukenhof in Lisse is open en in april vindt het Tulpenfestival plaats in Amsterdam. Maar de tulp, die volop in bloei staat, is op nog veel meer plekken in Nederland te zien. Een overzicht van bijzondere tulpenvelden, aangevuld met feitjes over de tulp.

Kop van Noord-Holland

In Noord-Holland hebben ze letterlijk 'tulpen in de kop'. De bollenvelden zijn te vinden van Anna Paulowna tot Julianadorp en van Enkhuizen tot Bovenkarspel. Er is een netwerk van fietsroutes, te volgen via de fietsknooppunten. Ook is er een camperroute (met campings tussen de tulpenvelden) en er zijn excursies, blote voetenpaden en helikoptervluchten. Een ware tulpenmanie.

De Noordoostpolder biedt tweeduizend hectare aan bollenvelden. Er is een tulpenroute te volgen met de auto, aangegeven met speciale borden. Ook zijn er fiets- en wandelroutes en er is een informatiecentrum over tulpen. De periode van half april tot half mei noemen ze in de Noordoostpolder 'het Tulpenfestival'. Dan zijn er diverse extra activiteiten.

Tulpenfestival Amsterdam

De hele maand april staat de stad Amsterdam vol tulpen tijdens het Tulpenfestival. Voor de zesde keer zijn er op tientallen locaties honderdduizenden tulpenbollen gepland in potten of in de grond. Zo kun je tulpen zien bij de A'DAM Toren, het Rijksmuseum, het Vondelpark of op de Zuidas.