Alles over Tulpen!

Vaarroute langs "tulpen"

Bob Hoogenboom uit Roelofarendsveen, eigenaar van Bob on Board, bedacht de tulpenroute. Dat is niet alleen handig om toeristen beter wegwijs te maken: ook mensen die hier wonen kunnen zo nog meer genieten van de eigen streek. In een sloepje of fluisterbootje langs fraaie borden varen met daarop weetjes, feiten en anekdotes over de streek.

De historie van de Veense polder verdient het om verteld te worden, meent Hoogenboom. ,,Ik vind de polder erg mooi, maar niemand buiten de Veen weet hoe mooi dit gebied is. Ik wil die mensen graag in dit gebied hebben, met een eigen bootje of met een rondvaart, want ik verhuur boten. Daarom dacht ik meteen aan zo'n route.'' Twintig borden Binnen een paar maanden had hij al twintig ondernemers achter zich. ,,Het ging mij nog te langzaam'', lacht Hoogenboom. ,,Als ik een leuk idee heb, vind ik ook dat het gauw moet gebeuren.'' Maar het is nu allemaal rond.

Op de route vindt u twintig borden langs het water. ,,Ik vind het prachtige borden geworden, met mooie tulpen. Ik hoop dat veel mensen er plezier van hebben.''