Alles over Tulpen!

Annemiekes pluktuin

Tulpen plukken

Dankzij de vruchtbare geestgronden is de Bollenstreek al honderden jaren uniek in de wereld. Die reputatie dankt de streek vooral aan de tulpen en hyacinten.

Voor het eerst in het voorjaar van 2010 stelden wij de tulpentuin op onze kwekerij open voor bloemliefhebbers. De grote variëteiten aan soorten en kleuren waren een lust voor het oog. Vele honderden bezoekers kwamen dan ook langs om mooie bossen tulpen te plukken.

Van februari tot begin mei (is afhankelijk van het weer) kunt u tulpen komen plukken.

Eerst in onze kas, van februari tot midden maart, in de kas waar wij tulpen broeien. U kunt zien hoe de tulpenbroeierij in de praktijk werkt, het productieproces van bol tot gebost en klaar voor de veiling. Vanaf midden maart zijn de tulpen buiten ver genoeg om geoogst te worden. Vanaf, en tot wanneer er geplukt kan worden staat op onze site.

Ruim 200.000 tulpen en meer dan 100 soorten staan in onze royale pluktuin. U kunt zelf de tulpen uit de grond komen ‘trekken’ met bol of zonder bol. Maar als je alleen wilt komen om te genieten van alle kleurenpracht ben je ook van harte welkom. Kortom, wie van tulpen houdt, is bij ons aan het goede adres!

www.annemiekespluktuin.nl