Alles over Tulpen!

De mooiste tulpenvazen

Tulpenvazen

Niet alle bloemsoorten hebben een eigen vaas. Maar wel de tulp. Dit strebertje bloeit in de vaas met gemak nog een paar centimeter door. Iets om rekening mee te houden als je lang van je bos wilt genieten. We delen onze favoriete tulpenvazen. De mooiste tulpenvazen Van oudsher zijn tulpenvazen, of bloempiramides, meer bedoelt als pronkstuk dan daadwerkelijke vaas. Een Delfts antwoord op de Chinese Ming-vaas zeg maar. Liefhebbers van het groteske porselein kunnen hun hart ophalen in tal van musea, maar de hedendaagse tulpenvaasliefhebber kan terecht in menig warenhuis.

Piramidevaas

De unieke tulpenvaas met zeven lagen Delfts blauw op een voetstuk is werkelijk spectaculair. Deze vaas was het koninklijk geschenk van Nederland bij het staatsbezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten in 2012. Bijna 14.000 euro, maar dan heb je ook wat.

Wilt u zelf een piramide in huis?

Voor 27,50 heeft u een bouwpakket van Piet Design en heeft u uw eigen moderne versie van een delftsblauwe bloempiramide. Hij is gemaakt van polypropyleen, u kunt hem dus vullen met water en bloemen. Wél dat rijke gevoel van een bijzondere vaas voor een bijzondere bloem, niet de noodzaak om je huis te koop te zetten en in een kartonnen doos te wonen. Deze tulpenvaas heeft plek voor 6 enkele tulpen.