Alles over Tulpen!

Tulpen boven Amsterdam Kick-off

“In de Kop van Noord-Holland zijn we trots op onze uitgestrekte bloembollenvelden. Het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld waar bezoekers kunnen genieten van circa 10.600 hectare tulpen en bloemen ‘in het wild’”, stelt Sandra Munster, een van de initiatiefnemers.

Bezoek in het voorjaar het grootste kleurrijke stukje Holland. Ons gebied is namelijk het grootste aaneengesloten bloembollengebied van Nederland!

In het voorjaar, van half maart tot en met half mei verandert een groot deel van Holland boven Amsterdam in één grote bloemenzee. Het begint in maart met het krokus-seizoen. Daarna komen de narcissen en hyacinten op en tenslotte laten de tulpen hun kleuren zien, vanaf midden april tot begin mei.

Hoe hoger je komt in Holland boven Amsterdam, hoe imposanter. Fiets of wandel door de oneindige bollenvelden, boek je campingplaats tussen de tulpen, bezoek de speciale voorjaarsevenementen en ervaar het echte lentegevoel in kleurrijk Holland!

Samen met projectleider Marlies Groot van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Mary Romar van boerencamping Duinzoomhoeve in Julianadorp, Kees Vriend en Suzan Romar van Land van Fluwel en Peter Tas van bloemen- en plantenveredelaar Dümmen Orange slaat Munster de handen inéén om de èchte tulpenbeleving te promoten.