Alles over Tulpen!

Nu is de tijd om tulpenbollen te planten voor een kleurrijke tuin in het voorjaar


Wanneer plant je bloembollen?

Wanneer je je bloembollen plant in je tuin is afhankelijk van hoe vroeg je ze in het voorjaar tot bloei wil laten komen. De periode die het meest voorkomt is de ‘bollenplanttijd’ tussen half september en half december.


Tip: Plant de bloembollen niet tijdens de vorst of in een te natte grond, ze zullen dan bevriezen en verrotten.Bloembollen planten: diepte en afstand

Een bloembol plaatst je vaak in een groep, want dat geeft het mooiste resultaat. Om de bollen te planten graaf je een gat, waarbij de grootte en diepte afhangt van de grootte van de bol. Hoe groter de bol, hoe dieper het in de grond moet en hoe groter de afstand tussen de bloembollen moet zijn.

Hier bestaat een handig ezelsbruggetje voor: voor de plantafstand tussen de bollen kun je 3x de breedte van de bol aanhouden en voor de diepte kun je eveneens 3x de hoogte van de bol aanhouden. Een tulpenbol van 5 centimeter moet dus 15 cm diep de grond in en minstens 15 cm uit elkaar worden geplant.

Kleurenpalet van bloemen

Als je bollen gaat planten kun je van tevoren kiezen voor een mooi kleurenpalet die bij jouw smaak en tuin past. Wanneer je ze aanschaft kun je namelijk al weten welke kleur de bloem in het voorjaar gaat krijgen. Het is daarom erg leuk om meerdere tinten van een bepaalde kleurenfamilie te combineren tot een mooi, fleurig en kleurrijk geheel. Uiteraard kun je ook kiezen voor een bont kleurenspektakel, niets is te gek!


https://www.libelle.be/nest/co...

https://www.tulpen.nl/tulpenbo...

https://www.maxvandaag.nl/sess...