Alles over Tulpen!

DJ Hardwell doopt eigen tulp tijdens start tulpenseizoen

  • AMSTERDAM - Tijdens de start van het tulpenseizoen, welke jaarlijks op de derde zaterdag van januari gevierd, heeft DJ Hardwell zijn eigen tulp gedoopt. Nederlandse tulpenkwekers leggen jaarlijks een pluktuin met zo’n 200.000 bloemen aan op het Museumplein. Bezoekers mogen gratis tulpen komen plukken.


    De ceremonie met Robbert van de Corput, zoals DJ Hardwell eigenlijk heet, vond plaats vlak voor de opening van het officiële tulpenseizoen. Als doop voor zijn eigen tulp druppelde hij een glas met bibbels over zijn eigen "Tulipa Hardwell".

    Het thema van Tulpendag is dit jaar Let’s Dance! “Het is voor ons een goede aanleiding om een eerbetoon te brengen aan Hardwell met een eigen tulp. Hij is een van de populairste dj’s ter wereld en zijn shows staan, net als de tulp, bol van energie”, laat Arjan Smit van de Nederlandse snijtulpenkwekers weten.

    De nieuwe tulp is persoonlijk geselecteerd door Hardwell en wordt aangeboden door de Nederlandse snijtulpenkwekers (TPN). Arjan Smit, namens de kwekers: “Dit jaar is ‘Let’s Dance!’ het thema van Tulpendag. Het is voor ons een goede aanleiding om een eerbetoon te brengen aan Hardwell met een eigen tulp. Hij is een van de populairste DJ’s ter wereld en zijn shows staan, net als de tulp, bol van energie. Tulpen hebben zelfs de eigenschap om een beetje te ‘dansen’ in de vaas. Ze groeien namelijk een stukje door en elke bloem draait in de richting die hij wil.” De nieuwe ‘Hardwell’-tulp, met een bijzondere bloemvorm en kleurstelling, wordt op Tulpendag voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

  • Nationale Tulpendag
    Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt jaarlijks de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Nederlandse tulpenkwekers leggen een reusachtige pluktuin met zo’n 200.000 bloemen aan op het Museumplein in Amsterdam. Iedereen, ongeacht achtergrond of nationaliteit, is van harte uitgenodigd om gratis tulpen te komen plukken. Er worden gasten van maar liefst 100 verschillende nationaliteiten verwacht. Daarmee komt het verbindende karakter van de bloem tot uiting. Voordat de poorten van de tuin opengaan, is de kleurrijke bloemenzee te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug. Na de doop zal Hardwell om 13.00 uur de tuin officieel openen en mag het publiek naar binnen om maximaal 20 tulpen gratis te plukken. Naar verwachting is de pluktuin om 17.00 uur geheel leeg. Het snijtulpenseizoen duurt tot en met mei.