Alles over Tulpen!

Bulb4kids deelt tulpenbollen

In totaal zijn 2.125 pakketten beschikbaar, waarvan 425 voor Nederlandse basisscholen. Andere landen waar de pakketten gratis worden weggegeven, zijn Duitsland, Engeland, Canada en Frankrijk.

Volgens de initiatiefnemers is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Met het Bulbs4Kids-pakket maakt een klas kennis met bloembollen.

Lesondersteuning

'Het pakket heeft alle ingrediƫnten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en een lesondersteuning voor de docent', meldt iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector die de actie organiseert.

Klassen kunnen zich inschrijven voor het pakket. Zij krijgen hier bevestiging van en ontvangen in het najaar, als het plantseizoen begint, het bloembollenpakket. Aan Bulbs4Kids is ook een foto- en videowedstrijd verbonden. Het is het zesde jaar op rij dat iBulb deze campagne organiseert.