Alles over Tulpen!

Broers Ruiter uit Andijk genomineerd voor titel ’Agrarisch Ondernemer van het jaar’

De nominatie is onder meer te danken aan de samenwerking met onderwijs- en kennisinstellingen, onderzoek naar en de aanschaf van een robot waardoor minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn, goed bodembeheer en een ’duurzaam’ veredelingsprogramma. Ervaringen en kennis wordt uitgebreid gedeeld met de sector, aldus de organisatie.

’Niet verwacht’

„Ik had het niet verwacht”, reageert Stef Ruiter. „Je doet je best in de huidige markt en samenleving, om het zo goed mogelijk te doen.” De nominatie maakt hem trots. „Als je dan wordt uitgelicht door best belangrijke partijen, dan geeft dat toch aan dat je onderscheidend bezig bent.”

De bollentelers namen het roer in 2012 over van hun ouders, Jan Ruiter en Carla Wever, die het bedrijf in 1989 oprichtten. Zij telen 100 hectare tulpen. Daarnaast broeien zij tulpen en verkopen en verpakken zij deze als snijbloemen voor de retail in Europa. Dat doen zij met ongeveer 15 vaste medewerkers en 25 seizoenskrachten.

In totaal strijden tien kandidaten om de 28e titel. Naast de erkenning ontvangt de uiteindelijke winnaar een geldbedrag van 12.500 euro. Ruiter Wever is het enige Noord-Hollandse bedrijf dat meedingt. De bekendmaking volgt op 27 maart in De Basiliek in Veenendaal.

De verkiezing is een initiatief van vakbladen Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food&Agribusiness en wordt mede mogelijk gemaakt door Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Hardeman en Rabobank.

https://agrarischondernemer.nl...