Alles over Tulpen!

5 redenen waarom tulpen blij maken!

Superzachte blaadjes, bijzondere texturen en opvallende kleuren: je kunt niet anders dan blij worden van een verse bos Tulpen. Wist je dat het door verschillende studies bewezen is dat bloemen en planten je helpen je beter te voelen?

Niet alleen als je een bos cadeau krijgt, maar ook als je jezelf trakteert op bloemen of een mooie plant voor in huis. Het is echt waar dat mensen met een bloemen- en plantenjungle in huis gelukkiger, minder gestrest zijn. Hoe dat komt, leggen we je haarfijn uit!

1. Een opgeruimd hoofd

clean

Onderzoekers hebben ontdekt dat werknemers beter presteren op hun werk als er bloemen of planten in de buurt staan. Naast dat je je met bloemen om je heen beter kunt concentreren, word je er ook creatiever van en pak je problemen met een stuk minder moeite aan.

2. Droom zacht

sleep

De hele dag fris blijven is de grootste uitdaging als je niet lekker hebt geslapen. Bloemen kunnen slapeloosheid helaas niet verhelpen, maar hun geuren en kleuren zorgen er wel voor dat je een stuk relaxter je bed in stapt. Het is bijvoorbeeld bewezen dat de geur van lavendel je hartslag naar beneden brengt, samen met je bloeddruk. Wat ook wonderen doet voor je nachtrust is een luchtzuiverende plant naast je bed. De blaadjes trekken de schadelijke stoffen zoals formaldehyde en carbon monoxide uit de lucht, waardoor je makkelijker ademt en lekker diep slaapt. Welterusten!

3. Vergeet-me-niet

rosemary

Wist je dat rozemarijn je geheugen scherp houdt? De geur zorgt ervoor dat je de dingen tot in de kleine details onthoudt.

In 2015 deden wetenschappers een onderzoek met de geur van rozemarijn en verdeelden een aantal deelnemers tussen drie verschillende ruimtes. Eentje rook naar rozemarijn, eentje naar lavendel en eentje naar niks bijzonders. Daarna maakten de deelnemers een geheugentest. Guess what? De mensen in de rozemarijn-kamer scoorden het beste.

4. In geur en...

blueflower

Ooit chagrijnig teruggekomen van een tripje naar de Keukenhof? Precies, die zeeën van kleur hebben effect op je goede humeur. Als je kleur strategisch toepast in je huis, dan kan het een zeer positief effect hebben op hoe je je voelt. Stimuleer je vrije en creatieve denkvermogen met blauwe bloemen – de perfecte partners in crime in bijvoorbeeld je werkkamer of kantoor.

5. Verantwoordelijkheidsgevoel

plants

Als je bloemen of planten thuis hebt, voel je je daar (hopelijk) verantwoordelijk voor en wil je ze zo lang mogelijk in leven houden. De verantwoordelijkheid voor nieuw leven geeft je een doel, wat weer bijdraagt aan een positieve vibe.

Zin in een flinke dosis positiviteit in je leven? Koop een prachtige bos Tulpen en haal de lente naar binnen!